Book Depository Search

Free Delivery on all Books at the Book Depository

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2006

Rastavibe festival



Ο τίτλος είναι link για το site της εταιρίας Rastavibe. Η Rastavibe είναι μια θεσσαλονικιώτικη εταιρία ψυχαγωγίας με κεντρικό άξονα τη reggae (link για τη σελίδα "reaggae festivals guide", όπου αναφέρεται και η ιστορία του ρεύματος). Τ' αναφέρω αυτά γιατί ήλπιζα ότι φέτος το καλοκαίρι θα ξαναγινόταν φεστιβάλ, αλλά τζίφος. Είχα πάει σ' αυτό του 2004 και ήταν πραγματικά μαγικό κι ονειρεμένο. Παρ' όλα αυτά γίνονται αρκετές εκδηλώσεις (μονοήμερες δυστυχώς), Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Θυμάμαι, άρχισα ν' ακούω reggae από μόνη μου στο άσχετο, σε ηλικία 14 με 15 ετών. Όχι ότι το έψαξα πολύ το θέμα, αλλά πάντα με έλκυε. Στο φεστιβάλ ήταν που τη λάτρεψα! Φάη ηρεμίας και αράγματος, αλλά και συνειδητοποίησης και κινητοποίησης (βλ. Ηλιόσποροι). Υπήρχε διάχυτο το κλίμα της συμπάθειας, της αγάπης, της ειρήνης και όλα αυτά που νόμιζες ότι υπάρχουν μόνο σε ταινίες για τα παιδιά των λουλουδιών. Χωρίς κινητό (δεν υπήρχε πρίζα για επαναφόρτιση), χωρίς επικοινωνία με τη βαβούρα του πολιτισμού. Απόλυτη ελευθερία! Αχ, μακάρι να ξαναγίνει! Αναφέρουν ότι το ετοιμάζουν το τρίτο αλλά δε λένε πότε.

Άσχετο με τα παραπάνω: χθες το βράδυ πήγα στο "Θυμωμένο πορτραίτο(που και που roadmovie και τις Κυριακές τίποτα)" - ένα κουλτουρομάγαζο στα Γιάννενα - γιατί είχε μια εκδήλωση για το περιοδικό Γαλέρα. Περίμενα κι εγώ να γίνει τίποτα το συνταρακτικό, αλλά nada. Καθόντουσαν όλοι στα τραπεζάκια, πίνοντας τα ποτά τους και κάνοντας διάφορες συζητήσεις (περί πολιτικής νομίζω κυρίως). Το κακό ήταν ότι δεν ξέραμε ποιοι ήταν οι αρθρογράφοι κι έτσι δεν πλησιάσαμε κανέναν. Κρίμα!

Θα επανέλθω.

4 σχόλια:

RaZzMaTaZz είπε...

Ηλιόσποροι, ε?
Κινητοποιημένοι ναι. Συνειδητοποιημένοι αμφιβάλλω. Τέσπα, καθείς έχει τις απόψεις του για τις τοξικές ουσίες και τις δικές τους τις βρίσκω -το λιγότερο- επικίνδυνες.

Ακούγεται όμορφη φάση το φεστιβάλ πάντως :)
Αν διοργανωνόταν κάτι ανάλογο στο οποίο δεν θα γινόταν λόγος για χρήση χασίς, θα πήγαινα.

Eroviana είπε...

Κοίτα, δεν απευθύνονταν όλα αυτά τα επίθετα στους Ηλιόσπορους. Δίπλα στο συνειδητοποιημένοι θα μπορούσα να'χα βάλει ας πούμε για το MEDsos (μεσόγειος sos).

Με το χασίς τι πρόβλημα έχεις; Ο καθένας με τις δικές του. Και το φεστιβάλ δεν επικεντρώνεται εκεί. Απλά είναι μία από τις παραμέτρους.

Ζίτσα είπε...

geia
arketa endiaferon to blog sou
kai merika keimena einai para poli oraia.
poio poli mou arese to keimeno - i friki tou tipota -
poio endiaferon vrisko to gegonos oti grafeis apo ta gianena -poli kairo psaxno na vro blog apo tin perioxi alla tipota .
- diavasa se ena paliotero arthro sou oti eixes ipodithi to koritsi tou drakofinika -
auto eixe ginei se mia parousiasi komik sto portraito ton ianouario peripou ?
auta pros to paron - tha epaneltho ....
etsi afino edo to comment mou

Eroviana είπε...

Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Δε θυμάμαι ακριβώς πότε.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια(ναι, είμαι ευγενική όταν κάποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το blog μου:P).