Book Depository Search

Free Delivery on all Books at the Book Depository

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2005

Περάσαν μέρες

Κι έτσι είπα να γράψω τίποτα γιατί μου έλειψε το blogάκι! Λοιπόν, θ'απογοητεύσω λίγο το Βάρδο και θ'αργήσω να σου πω τη γνώμη μου για το Glorianna. Είπα να κάνω ένα διάλειμμα από Moorcock γιατί πραγματικά ίδρωσα μέχρι να τελειώσω τις τελευταίες 20 σελίδες του Hawkmoon. Το χειρότερο σ'ένα βιβλίο, κατά τη γνώμη μου, είναι να γνωρίζεις την κατάληξή του σε σημείο που να μπορείς να διηγηθείς από μόνος σου την ιστορία. Πέθαναν αγαπημένοι μου ήρωες και δεν αισθάνθηκα τίποτα! Γεγονός τρομερό εφόσον έκλαιγα απαρηγόρητη όταν πέθανε ο Black στο Harry Potter and the Order of the Phoenix. Eternal Champion είναι ένας: Έλρικ! Και δεν αλλάζω γνώμη ακόμα και μετά τον Κόρουμ και τον Hawkmoon(πώς φαίνεται ποιες ιστορίες διάβασα στα Ελληνικά και ποιες στ' Αγγλικά, ε;). Αλήθεια, ο Ερεκόζε έχει καμιά δικιά του τριλογία; Ιδέα δεν έχω..
Τέλος των πάντων, ξεκίνησα το Gardens of the Moon(A Tale of the Malazan book of the Fallen) του Steven Erikson. Δεν καταλαβαίνω και πολλά πράγματα, είμαι ακόμα στην αρχή. Απ' αυτά που διάβασα υποθέτω σαν πρωταγονιστές τον Ganoes και την Tattersail, αλλά ακόμα δεν ξέρω ποιος είναι με ποιον, ποιος πολεμάει ποιον, ποιον συμπαθώ ή αντιπαθώ, πώς στο καλό λειτουργεί αυτή η μαγεία! Πολύ μπερδεμένα πράγματα αλλά και πολύ ενδιαφέροντα. Με το πάσο του πάει ο συγγραφέας ρε γαμώτο!
Χθες βράδυ είδα μία πρωτότυπη ταινία το The Jacket(Η πρώτη φορά που πέθανα). Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω καμία κριτική χωρίς να πω τα πάντα, όπως συμβαίνει και με το 13ο Πάτωμα που είδα προχθές. Ας τις χαρακτηρίσω λοιπόν ταινίες επιστημονικής φαντασίας με εναλλακτική ατμόσφαιρα κι ας τ'αφήσουμε εκεί. Ίσως σήμερα πάω να δω το Charlie and the Chocolate Factory, remake μιας παλιότερης ταινίας(μπορεί και του '30) η οποία ήταν καταπληκτική! Απλά υπέροχη! Βασίστηκε σ' ένα παιδικό βιβλίο, το οποίο φαντάζομαι θα επανακυκλοφορήσει τώρα σε έκδοση με εξώφυλλο από την ταινία(ε, όπως και να το κάνουμε ένα βιβλίο με τη φάτσα του Johnny Depp θα πουλήσει κάμποσα αντίτυπα). Ελπίζω να μη μ'απογοητεύσει ο αγαπητός ηθοποιός. Απ' το trailer πάντως η ατμόσφαιρα φαίνεται μαγική. Δείτε και την παλιά για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη!

5 σχόλια:

kk είπε...

Για τον Erekoze (sp?) ο Moorcock έχει γράψει μόνο ξεχωριστές ιστορίες. Συμπαθητικές, τελείως ψυχεδελικές.

Εμένα, προσωπικά, απ'όλους αυτούς τους ήρωες μ'αρέσει περισσότερο ο Corum (όπως παρουσιάζεται στην πρώτη τριλογία, καθότι η δεύτερη ήταν "γιακ"), γιατί μου φάνηκε ότι έχει πιο συνοχή η ιστορία του απ'ό,τι του Έλρικ, που είναι σαν να βλέπω ξεχωριστά επεισόδια.

nihilio είπε...

Ιστορίες του Ερεκοσέ έβγαλε πρόσφατα ο Αίολος με τίτλο: ο αιώνιος πρόμαχος.
Το 13ο πάτωμα ήταν τουλάχιστον ενδιαφέρουσα ταινία. Την είχα δει πρόσφατα.
Στο Χώκμουν η βλακεία δεν είναι το ποιοι πεθαίνουν αλλά το ποιοι ΔΕΝ πεθαίνουν τελικά.
Τέλος για τους κήπους του φεγγαριού μη περιμένεις να δεις πρωταγωνιστές. Ούτε να καταλάβεις πως ακριβώς λειτουργεί η μαγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο δε με ξετρέλανε.
Το εργοστάσιο σοκολάτας θέλω να το δω κι εγώ. Αν δε βρω παρέα μέσα στο σαββατοκύριακο (αν και μάλλον η παρέα που έχω υπόψη το έχει δει ήδη :( ) ίσως το αφήσω για την άλλη εβδομάδα για να γλυτώσω και τον πολύ κόσμο.
Αυτά τα λίγα.

kk είπε...

"Τέλος για τους κήπους του φεγγαριού μη περιμένεις να δεις πρωταγωνιστές. Ούτε να καταλάβεις πως ακριβώς λειτουργεί η μαγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο δε με ξετρέλανε."

Εγώ γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο το λάτρεψα. Δεν είναι άλλο ένα παραμυθάκι όπου οι καλοί νικάνε τους κακούς και όλα είναι ξεκάθαρα. Μοιάζει πραγματικό.

Eroviana είπε...

Παραμυθένια η ταινία και αρκετά αλλαγμένη. Πρέπει να διαβάσω και το βιβλίο για να δω ποιο σενάριο είναι πιο πιστό. Κι όπως προέβλεψα το βιβλίο επανεκδόθηκε από εκδόσεις Ψυχογιός με τη φάτσα του Johnny Depp βεβαίως βεβαίως!

Heiron είπε...

Για τον Erekose(το τελικο e θελει γερμανικα ουμλαουντ)σου προτεινω την τριλογια The Eternal Champion.Ειναι η τριλογια που μεταφραζεται τωρα απο τον Αιολο με πρωτο βιβλιο το ομωνυμο-που ανεφερε ο Νιχιλιο.Τα αλλα δυο ειναι τα Phoenix in obsidian-The dragon in the sword.Δεν ειναι ισως ισαξια του Ελρικ αλλα προσωπικα τα βαζω πανω απο Κορομοχωκμουναιους.Ειναι η αρχη του επους ολων των ενσαρκωσεων(το 1ο βιβλιο) και το τελος(το 3ο).
Μπερδεψουρα ο Ερικσον ε?Καλος παντως...
Εδω βαζουν αλλους εξωφυλλο-δε θα βαλουν τον Τζονυ που ειναι και γοης;Την ταινια δεν την ειδα γιατι δε βρηκα (καλη)παρεα...